2010. június 30., szerda

Orly Airport - Párizs

Simán landolunk Orly Sud-ön, meleg napos idő fogad minket Párizsban. Sikerül felhívnunk a Paris Visit Service-t is, és megbeszéljük, hogy bemegyünk az irodába. Jó dolgunk van, mert az apartmanunk ugyanabban az utcában van, a rue de l'Arbre Sec-en, ami azt jelenti, hogy száraz fa. Nos, sínen vagyunk - gondoljuk, mert otthon utánanéztem a neten, hogy az automata vonat Orlyval-lal és a párizsi HÉV, vagyis a RER B járatával kell bemennünk a Les Halles-Chatelet megállóig, onnan már csak pár saroknyira van az iroda. Ember tervez, Isten végez, mint megtudjuk, sztrájkolnak az Orlyval és a RER dolgozói, csak az Orlybus jár, a megállóban pedig jó nagy tömeg áll. Végülis sorra kerülünk a pénztárnál és 8 eruóért megvesszük a busz és a metrójegyet is. A következő buszra épp csak felférünk, aztán átszállunk Denfert-Rochereau megállónál a 4-es metróra, amivel a Cité-ig megyünk.
A megálló az Ile de la Cité szigetén van, ami jóval nagyobb, mint gondoltuk, nem is lehet érzékelni, hogy egy szigeten vagyunk. A Pont Neuf hídján húzzuk magunk után a bőröndünket, és csodáljuk a Szajnát kecses hídjaival. Most azonban, az utcát szeretnénk megtalálni, de mivel nem oda érkeztünk, ahova terveztük, csak sejtésünk van arról, hol is lehet. Mindenesetre nem találjuk, és bárkit megkérdezünk, csak rázza a fejét. Lehet, hogy nincs is ilyen utca, mert már kivágták az elszáradt fát? Végül egy újságosnál Györgyi vesz egy Párizs térképet, és a kínai árusnő meg is mutatja egy másikon az utcánkat. Ott keringtünk körülötte, de úgy látszik a kínaiak jobban ismerik Párizst, mint a párizsiak.
Az irodában kedvesen fogadnak, már azt hitték, elvesztünk. Aztán átkísérnek az utca másik oldalán álló keskeny, öt emeletes házba, aminek harmadik emeletén van az apartmanunk. Teljesen olyan, mint a képeken, és miután kifizetjük a szállásköltség második részét, és letesszük a 200 euró kauciót, birtokba is vesszük.
Megérkeztünk hát végre!


Nincsenek megjegyzések: